Peeling nedir, nasıl yapılır gibi sorular, düzenli cilt bakımı yapan herkesin sıkça cevabını aradığı şeylerin başında geliyor. Pürüzsüz bir görünüm ancak sağlıklı bir cilt ile mümkündür. Düzenli cilt bakımı yapan herkes çok iyi bilir ki cilt bakımının en rutin işlemi peeling yapmaktır. Peeling nedir, nasıl yapılır gibi soruları cevapladığımız içeriğimizde, peeling maske ve doğal bakım yollarını da sizlere anlatacağız. Uygulayacağınız bu peeling bakımı sayesinde cildiniz tertemiz görünecek ve canlı bir görünüme sahip olacaksınız.

Peeling Nedir?

PEELİNG NEDİR

Peeling kelimesi İngilizcedir ve Türkçedeki karşılığı soymak anlamına gelmektedir. Kozmetik bir terim olan Peeling, cilt yüzeyindeki ölü derilerin, gözenek ve yüzeyden ayrılması, incelmesi ve soyularak dökülmesidir. Yani soyulan şeyler yapılan peeling maske değil, cilt yüzeyinde bulunan ölü hücreler ve kirdir. Derin bir temizlik sağlayan peeling, cilt bakım rutininizde mutlaka olması gereken bir adım. Peeling nedir sorusunu cevapladığımıza göre peeling ne işe yarar, faydaları nelerdir bunlardan bahsedelim.

Peeling Ne İşe Yarar? Peeling Faydaları Nelerdir?

PEELİNG NEDİR

Cilt bakımında çok önemli bir yere sahip olan peeling, cildin pürüzsüz görünmesi için en önemli bakım aşamasıdır. Çünkü cilt yüzeyine uygulanan peeling, ciltteki kiri, yağı, ölü hücreleri ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizler. Aynı zamanda gözeneklerde biriken fazla yağ ve kirde peeling sayesinde ciltten arınır.

Tüm bunlar sonucunda cilt problemlerinin önüne geçilir, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşulur. Cilt bakım rutininizde mutlaka yer alması gereken peeling, düzenli bir şekilde uygulandığında sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu büyük ölçüde engeller. Aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasını da sağlayan peeling uygulaması, erken yaşlanma belirtilerinin de önüne geçer.

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

PEELİNG NASIL YAPILIR

Cildinize peeling bakımı yaparak pürüzsüz, canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşabiliyorsunuz fakat doğru peeling yöntemini seçmek çok önemli. 3 farklı türe ayrılan peeling çeşitleri, her cilt tipinde farklı etkiler gösterebiliyor. Yüzeysel peeling, orta derinlikte peeling ve derin peeling olarak çeşitlere ayrılan bu cilt bakım işleminde, cilt tipinize en uygun olanı uyguladığınızda istediğiniz sonuçları alabiliyorsunuz. Bu nedenle cilt tipinize en uygun olan peeling çeşidini seçmeli ve buna göre işlem uygulamalısınız, ancak bu şekilde en yüksek verimi alabilirsiniz.

Ruşur Taşı ile Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling Maske

Ruşur taşı, direkt olarak peeling maske yapabileceğiniz bir ürün olmaktan ziyade peeling etkisi gösteren bir cilt bakım ürünüdür. Dolayısıyla peeling görevi dışında Ruşur taşının birçok faydası bulunmaktadır. Ruşur taşı ile yüzünüze bakım yapacaksınız, peeling verimini en iyi uyku öncesi alabilirsiniz. Güneş ışığından uzak kaldığınız bu zaman diliminde, özellikle hassas ciltler için oluşabilecek kızarıklık da önlenmiş olur. Ruşur taşını uygulamadan önce cildi su ile yıkamanız yeterli olacaktır. Gerekli temizliği Ruşur taşı sağlayacak ve peeling etkisini gösterecektir.

Ruşur taşı ile cilt bakımı yapıyor iseniz nasıl uygulanacağını bilmenizde fayda var. En iyi verimi ancak bu şekilde yakalayabilirsiniz. Ruşur taşı ile bakım yaparken cildinize sürdüğünüz Ruşur taşı tozunu, cildinize çok bastırmadan, hafif dairesel hareketler ile yaymalısınız. Tüm vücudunuza uygulayabileceğiniz Ruşur taşı, bedeninizin her bölgesinde peeling etkisi gösterecek ve derinlemesine temizlik sağlayacaktır.  Uygulanan işlem sonrasında cildinizi soğuk ya da ılık su ile yıkamalı ve eğer nemlendirici krem kullanma ihtiyacı duyacaksınız da en son aşamada bunu yapmalısınız.